hét reisontwerpbureau voor iedereen die de wereld wil ontdekken

met een geheel nieuwe propositie hielpen we een B2B touroperator de particuliere markt te betreden.

merkstrategie / branding / website / communicatie
Header Personal Travel Design

De vraag

Bedenk en ontwikkel een merkconcept dat een brede particuliere doelgroep aanspreekt. De achterliggende vraag is om zo een extra afzetmarkt te creëren zonder dat de interne operatie al te veel aangepast hoeft te worden.

Inzicht

Een droomreis is maatwerk en die pluk je niet van het internet. Die wordt ontworpen op basis van persoonlijke voorkeuren. En ieders voorkeuren zijn uniek.

Aanpak

We introduceren Personal Travel Design. Hét reisontwerpbureau voor iedereen die de wereld wil ontdekken op zijn of haar eigen manier. Zo nemen we een onderscheidende positie in in een concurrerende markt waar veel spelers op elkaar lijken.

Merk identiteit

Met een reten strakke visuele identiteit waarin adembenemende beelden de boventoon voeren, wekken we het verlangen om op pad te gaan. De grafische elementen staan in dienst van het beeld en kleuren passen zich dan ook aan op de visuals om een geheel te vormen. In tone of voice is Personal Travel Design enthousiast en vol zelfvertrouwen. Zo claimen we de expert rol waaraan de doelgroep behoefte heeft.

intro beeld PTD
Beeldmerk PTD
Beeldmerk PTD
Beeldmerk PTD
Beeldmerk PTD
Beeldmerk PTD
Font PTD
Color PTD
Color PtD

Communicatie

In communicatie benadrukken we het feit dat Personal Travel Design jouw persoonlijke expert is. We laten zien dat PTD de bestemmingen als geen ander kent, dit doen we door unieke beelden te gebruiken die verlangen op wekken. Op plekken waar we het merk op zichzelf naar voren laten komen voeren we het algemene logo en laten we zo veel mogelijk de diverse bestemming zien. Om als expert op een specifieke bestemming te kunnen communiceren, hebben we bestemming logo’s ontwikkeld.

intro beeld PTD
intro beeld PTD
Ontdek Australië
Ontdek afrika
Ontdek Nieuw-Zeeland
Poster PTD
Poster PTD

Website

De website is opgebouwd vanuit een grondige SEO analyse. We hebben op het raakvlak van de behoefte van de doelgroep en de kracht van de organisatie de website opgebouwd. Door de doelgroep te inspireren met mooie reisverhalen van klanten van PTD en inspirerende blogs, zetten we de organisatie als expert in de markt en wekken we vertrouwen. Geheel in lijn met alle andere uitingen voeren ook op de website prachtige beelden de boventoon.

Website PTD
Website PTD

Volgende case

het kloppend hart
van waterland